Witam!
Po ostatnim Walnym wzrosło zainteresowanie ASG, dlatego rzucam tutaj takie zaproszenie.
Z grupą moich znajomych fascynatów strzelaniem w klimatach IIWŚ organizujemy propoagandowe manewry ASG aby zarazić innych graczy naszymi klimatami. Tym razem stawiamy wyżej poprzeczkę i wymagamy porządnej stylizacji na IIWŚ. Zapraszamy tez rekonstruktorów. Czy są jacyś chętni?
Impreza zacznie się o 10:00 i potrwa pewnikiem do 14 lub 15stej. Terenem będzie przypuszczalnie (80%) tereny przy ulicy Chemicznej.
Jeśli ktoś nie ma sprzętu to za 30zł są kulki, gogle, chusta na twarz i automat, a za 20zł karabinek 4taktowy, kulki, chusta na twarz i gogle. Jeśli ktos nie chce marnować sortów to za 10zł można wypożyczyć flektarny lub zielony mundurek (zależy od strony konfliktu).
Proszę o kontakt i zaklepywanie sprzętu jeśli ktoś nie dysponuje.
Ceny sa tylko dla członków Stowarzyszenia (dla znajomych, których chcielibyście zabrać 50zł za komplet)
_________________ Na plasterki!
Ostatnio zmieniony przez wojt-as 2009-12-02, 12:29, w całości zmieniany 1 raz
Będzie to akcja z 101. AD, ustalamy szczegóły bo będa też FJ, jeśli nasze WP się pojawi to damy scenariusz rozpoczynający się wyzwoleniem obozu jenieckiego.
No tak, nie można dać znowu plamy, mam gdzieś mopa
Będę miał podreperowanego chińskiego MP40 do obzerkania i porównania wydajności, kwestia rasowania od 100 do 150zł wychodzi, zależy co chcemy upchąć do wnętrza powiedział mechanik-elektryk (doradzam po wygaśnięciu gwarancji).
Będzie 8-10 osób obsługujących scenariusz (zarówno 101. jak i FJ) więc zapowiada się ciekawie.
Do jakiej GRH należysz?: SGRH
Wysłany: 2009-06-06, 09:22
Ja niczego nie muszę, bo dla Wojsk Wielkopolskich niestety nie ma tam miejsca.
Ale miotły - nieważne kto je załatwi - muszą być, bo drugi raz takiej traumy
w Twoim Michale wydaniu bym nie zniósł.
Z założenia ma to być głównie ASG bez typowej rekonstrukcji (taktyka na żywo, tak jak na ostatnim walnym w niedzielę jeno z rozmachem jesli Bastion dopisze). Mundury polecam takiego 3 sortu, nawet zastępcze plus oporządzenie. Gdy ktoś takowego nie ma to mam mundury "flektar" i zielone "austryjaki" z hełmami wzoru M1, jeśli ktoś chce podłączyć się do 101.
Został tydzień. Dla LW proponuję stanowisko plot. z CKM, tylko ktoś musiałby się pojawić aby zabrać CKM (można zabrać się moim autem tylko chodzi o to aby ktoś zabrał ze mną to żelastwo. Można zorganizować worki i w 20 minut stworzyć fajne stanowisko. Jedyny koszt to amunicja. Nie wiem ile chcielibyście wywalić ale mogę kupić 3000sztuk za 40zł. (tutaj 2-4 osoby max) myślę że więcej z Bastionu nikt się nie pojawi bo coś cicho.
Będzie paru "Niemców" z FJ i nas hamburgejros do odstrzału.
Przepraszam bardzo. W ostatniej z nienacka i niespodziewanie znalazłem się poza Poznaniem i w natłoku tych spraw zapomniałem poinformować, że mnie nie będzie. Przepraszam zwykła świnia ze mnie.
_________________ Dobre reko= dużo amo, piro i dobre kazo...
W okolicach 13 grudnia szykuje się kolejne spotkanie wielbicieli ASG w klimatach IIWŚ.
WWII S.A. (101 AB i 6.FJ) zaprasza na walki zimowe w 1944 na terenie Francji, nic konkretnego. Zapraszam. Kto nie ma munduru to proponujemy przebrać się za słynny francuski ruch oporu. Kto nie ma broni i ekwipunku to mogę poratować za opłatą ze zniżką dla członków Stowarzyszenia.
Miejsce akcji jeszcze nie ustalone ale wstępnie Chemiczna, Syrenia lub Mieczewo.
Konkrety z czasem.
Czy są chętni?
13 jest datą wyjściową jest opcja 12 grudnia. Po prostu muszę wiedzieć ilu ludzi w naszej grupie (WWII.S.A) w jaki dzień ma czas aby dobrze imprezę przygotować.
Umundurowanie na Ardeny, nie musi być full wypas to gra a nie typowa rekonstrukcja. Portki jakieś ostatniego sortu wystarczą. Ale też nie przesadzajmy, zamykamy imprezę dla ludzi nie wystylizowanych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum