Do jakiej GRH należysz?: GRH 3 Bastion Grolman
Wysłany: 2007-11-15, 20:07
ja chętnie, tylko czy mają męskie rozmiary ... a co do lampasów, to po prostu M 10 ... szkoda wypruwać. Rozmawiałem dziś z Rysiem o saperkach które zamawiałem, i ma się zorientować kiedy będą, to może się wstrzelimy w termin
Do jakiej GRH należysz?: Przyszlej Pomiernia45
Wysłany: 2007-11-15, 20:36
Witam i pozdrawiam mam wielkom prosbe czy mógl by ktos spisac co musze zaczoc kupowac od I i II cale oporządzenie.z góry dziex a jak to mozliwe prosze na gg 2089852
Pozdro.
_________________ Afrika Korps - Niemieckie wojska działające w północnej Afryce
Gestapo - / Geheime Staatspolizei / niemiecka tajna policja państwowa utworzona w 1933 r.
NKWD - sowiecki organ państwowy prowadzący działalność w zakresie bezpieczeństwa wewnętrznego
Mizerku, czyzbys zamowil saperki szyte na zamowienie???? jesli chcesz na 1939 to do razu do nich dzwon i powiedz, zeby Ci uszyli przynajmneij 5 cm wyzsze.... :)
No chetnie sie wbije na jakis ciotowski rozmiar m10 .... a wypruwac mi nie szkoda... kit z zakichana pedalska, czerowna lamowka :)
_________________ ,, jestem zwykłym niemieckim psem, wilczurem, dajcie mi Karmę !!!!!! ''
Do jakiej GRH należysz?: Przyszlej Pomiernia45
Wysłany: 2007-11-16, 07:16
aha ok
_________________ Afrika Korps - Niemieckie wojska działające w północnej Afryce
Gestapo - / Geheime Staatspolizei / niemiecka tajna policja państwowa utworzona w 1933 r.
NKWD - sowiecki organ państwowy prowadzący działalność w zakresie bezpieczeństwa wewnętrznego
Ja postanowiłem że kupię sobie szwedy na początek, gadałem z ludziami w hero i mówili że mają tylko używane no ale pojadę do nich zobaczyć czy warto je kupić. Bo jak pytałem to mówili że mają męskie rozmiary, co za radość :P
_________________ SiekÄ wkoĹo kule,
ĹamiÄ siÄ bagnety,
Hej na barykady druhy,
Marsz powstancy-zuchy,
Hej za broĹ!
Witam i pozdrawiam mam wielkom prosbe czy mógl by ktos spisac co musze zaczoc kupowac od I i II cale oporządzenie.z góry dziex a jak to mozliwe prosze na gg 2089852
Pozdro.
Jeśli chciałbyś kupować fanty Wehrmachtu to na stronie AA7 jest najładniej pokazane co potrzeba jako podstawowe wyposażenie do reko niemieckiego.
ĹamiÄ siÄ bagnety,
Hej na barykady druhy,
Marsz powstancy-zuchy,
Hej za broĹ!
Wiem że ma Jacek, ale od przybytku głowa nie boli, budka jest już prawie gotowa, został mi do zrobienia dach i malowanie :D . Jak skończę wrzucę fotkę, oczywiście budka będzie do dyspozycji grupy...
ĹamiÄ siÄ bagnety,
Hej na barykady druhy,
Marsz powstancy-zuchy,
Hej za broĹ!
Witam wszystkich, zwracam się do was z pytaniem dotyczącym przybornika do MG. Otóż wczoraj sąsiad z bloku podarował mi oryginalny przybornik z 1944 (taka data widnieje na sygnaturze) roku podając że jego poprzedni właściciel używał go podczas walk o cytadelę (co i jak dokładnie nie wiem). W kazdym razie chciałbym się dowiedzieć jaki sprzęt powinien być w takim przyborniku.
Oprócz tego w przyborniku znajduje się stare blaszane pudełko (foto 2), nie wiem również do czego służyło, nie ma żadnych bić ani nic.
Tak więc jeśli ktoś jest mi w stanie pomóc to byłoby super.
Pozdrawiam
przybornik2.jpg foto 2
Plik ściągnięto 62294 raz(y) 43,49 KB
przybornik1.jpg foto 1
Plik ściągnięto 62294 raz(y) 43,14 KB
ĹamiÄ siÄ bagnety,
Hej na barykady druhy,
Marsz powstancy-zuchy,
Hej za broĹ!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum