Myślałem nad dodaniem kto robił fotki ale oprócz twoich musiałbym jeszcze wymienić innych a tego nie jestem w stanie dociec, chyba że ktoś mi pomoć to wtedy nie ma problemu.
_________________ SiekÄ wkoĹo kule,
ĹamiÄ siÄ bagnety,
Hej na barykady druhy,
Marsz powstancy-zuchy,
Hej za broĹ!
Jankes możesz takei rzeczy dodawać chocby z tego powodu żeby nikt z obcych nie przyczepił sie o prawa autorskie...
Widziałę mtaj jak się nei mylę jedna fotke z TGRH zapytam sie czy mozemy użyć jej ..co by nie bylo nie przyjemności... a poztym przejrze je jescze raz..;D Ale generalnie filmik ok...i cacunio..:D
_________________ "Mieli do wyboru wojnę lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także" Winston Churchill
Do jakiej GRH należysz?: GRH 3 Bastion Grolman
Wysłany: 2008-03-26, 21:33
I kolejna szkoła zaszczyciła nas dziś swoim zaproszeniem. Odwiedziliśmy dziś w mocnym składzie: Langus, Sebek, Lowelas i ja, gimazjum nr 53 w Poznaniu na ul. Winklera, o czym nieskromnie donieść pragnę. Uczniowie orac tzw. Ciało pedagoiczne wespół z dyrekcją raczyli nas zaprosić do udziału w obchodach dni regionalnych. Oprucz miłego przyjęcia ugoszczono nas tradycyjną cherbatką, oraz chlebem ze smalcem, proponowano również plince i inne specjały kuchni wielkopolskiej.
Miło zostać tak cieplo przyjętym przez ludzi którzy chcą zgłębiać wiedzę o miejscu w którym żyją.
Do jakiej GRH należysz?: GRH 3 Bastion Grolman
Wysłany: 2008-07-09, 23:01
ostatnio program edukacyjny wzobgacił się o ciekawy eksponat, dość rzadko spotykaną dziś odznakę pamiątkową Wojsk Wielkoposlich w stanie dobrym, co ważne jest to oryginał z epoki
W sprzedaży pojawiły się ćwiczenia autorstwa Marii Pacholskiej i Wiesława Zdziabka pt:"Powstanie Wielkopolskie 1918-1919" wyd. eMPi2 w zeszycie ćwiczeń do gimnazjum na stronie 59 można znaleźć takie oto zdjęcie :D
grolman1.jpg zdjęcie :)
Plik ściągnięto 88677 raz(y) 80,31 KB
powstanie_wlkp_gimnazjum.jpg okładka ćwiczeń
Plik ściągnięto 88674 raz(y) 51,85 KB
_________________ SiekÄ wkoĹo kule,
ĹamiÄ siÄ bagnety,
Hej na barykady druhy,
Marsz powstancy-zuchy,
Hej za broĹ!
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum