Do jakiej GRH należysz?: brak
Wysłany: 2008-01-29, 19:36 NOWY TOMYŚL - 26.01.2008 Trochę fotek i mały komentarz...
Jako, że to mój pierwszy post witam wszystkich serdecznie :)
Podczas rekonstrukcji udało mi się wykona kilka fotek (dokładnie 126), do obejrzenia TUTAJ
Proszę nie przywiązywa zbytniej wagi do opisów zdjęc - są one dośc ogólne... Jeżeli jednak gdzieś znajduje się jakiś błąd proszę o kontakt priv - dokonam poprawek. Jeżeli kogoś z Was interesują zdjęcia w większej rozdzielczości to także takowymi dysponuję i ewentualnie mogę podesłac/umieścic gdzieś do ściągnięcia...
Jedno słowo odnośnie rekonstrukcji: RE-WE-LA-CJA! Pierwszy raz mialem okazję oglądac tego typu wydarzenie, ale zafascynowało mnie (ale moje zdanie podzielają jeszcze co najmniej 2 inne osoby) z wielu powodów:
- tematyka
- sposób wykonania
- walory edukacyjne
- zaangażowanie uczestników
- możliwośc obejrzenia z odległości kilku metrów, dzięki czemu miało się wrażenie uczestnictwa...
PS. Szczególne podziękowania dla miłych Panów żolnierzy, którzy pozwolili mi oraz mojej narzeczonej skorzystac z motocykla na parkingu przed Urzędem Miejskim ;)
Zdjecia rewelacja.Dobrze jesli na naszych reko trafiaja sie tacy ludzie jak Pan.Trudno bowiem jest nam fotografowac samych siebie a kazdy czlonek bastionu chce wystapic.
Jak by co w Nowym Tomyślu mamy swoja sekcje ludzi.Pozdrawiam i dzieki za fotki
_________________ "Mieli do wyboru wojnę lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także" Winston Churchill
G_Wojak8
Do jakiej GRH należysz?: narazię zadnej
Wysłany: 2008-02-14, 11:52
Zdjęcia piękne dobrze wszystko zrobionę.
Jesli można spytac gdzie bym mógł kupic najtaniej puszkę i ładownicę.Z góry dzieki za odp i Pozdrawiam grolamanów
_________________ Spoza gór i rzek wyszliśmy na brzeg, czy stąd niedaleko już, do grających wierzb, malowanych zbóż ? Wczoraj łach, mundur dziś ! Ściśnij pas, pora iść ! Ruszaj Pierwszy Korpus nasz, spoza gór i rzek na zachód, marsz !
Puszkę polecam na giełdzie staroci w starej rzeźni (każda druga sobota miesiąca, stara rzeźnia na garbarach w godzinach 8:00 do 14:00 wejście od strony ul. Północnej)
Ładownice na allegro trzeba polować na "okazje"
_________________ SiekÄ wkoĹo kule,
ĹamiÄ siÄ bagnety,
Hej na barykady druhy,
Marsz powstancy-zuchy,
Hej za broĹ!
Do jakiej GRH należysz?: narazie żadnej
Wysłany: 2008-02-15, 20:32
Fajne fotki. Śmieszna jest ta dróga. Niechcę nikogo obrazić, ale po tym żołnierzu z ładownicą na tyłku morzna wyczytać rok i sytuacię wojsk niemieckich. Facet niema chlebaka, manierki, ani chociaż saperki a chełm zdaje się być mu za mały. Wygląda mi to na volksstchurm. Ale ogólnie fotki świetne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum