Witajcie Towarzysze!!Dawno mnie tu nie było więc pozdrowionka dla wszystkich!!!Lecz do rzeczy.Pytanie skierowane jest głównie do moich kameraden z wyluzowanej sekcji Kriegsmarine,z którą jestem zbratany. Meine Herren, potrzebowałbym pilnie repliki złotego orła KM na granatową bluzę.Jeśli ktoś z was takowe posiada,to chętnie kupię.11listopada spotkamy się prawdopodobnie w W-wie i tam ewentualnie zapłacę za replikę.Proszę was o odpowiedż.
Do jakiej GRH należysz?: Przyszlej Pomiernia45
Wysłany: 2007-11-10, 14:20
ej a pokazy jutro w warszawie kurde ale pech ze w warszawie
_________________ Afrika Korps - Niemieckie wojska działające w północnej Afryce
Gestapo - / Geheime Staatspolizei / niemiecka tajna policja państwowa utworzona w 1933 r.
NKWD - sowiecki organ państwowy prowadzący działalność w zakresie bezpieczeństwa wewnętrznego
W Poznaniu też byli w sobotę na placu wolności a dzisiaj na marcinkach pod zamkiem szli w paradzie. Pozdrowienia dla ekipy z Poznania, grochówka była wyśmienita ;)
_________________ SiekÄ wkoĹo kule,
ĹamiÄ siÄ bagnety,
Hej na barykady druhy,
Marsz powstancy-zuchy,
Hej za broĹ!
Ja mam pytanie, otóż szukam spodni ddr lub szwedów jako zamiennika do m-36, znaleźć je na allegro nie problem tylko chodzi o to że są małe rozmiary ja potrzebowałbym spodnie na 183cm wzrostu i 100 w pasie. W internecie są same M i S a do Hero Collection nie mogę się dodzwonić.
Pozdrawiam i oczekuję na odpowiedź, jeśli ktoś coś by wiedział to proszę o namiary i ewentualną cenę.
ĹamiÄ siÄ bagnety,
Hej na barykady druhy,
Marsz powstancy-zuchy,
Hej za broĹ!
Do jakiej GRH należysz?: GRH 3 Bastion Grolman
Wysłany: 2007-11-13, 19:05
no, jakby Ci to powiedzieć, takich to już nie dostaniesz, jeśli nie wiesz gdzie szukać ... pozostaje Ci Deter, ewentualnie Camuflage na św. Marcinie, tam możesz spytać Krzysia, może będzie miał
Wysłany: 2007-11-13, 20:39
obawiam się że Albert ma rację, to standard sprzed kilku lat, na dzień dzisiejszy pasuje pod I WW i na granicy faulu pod wrzesień 39, do późniejsych niespecjalnie. Jednak Albert pamiętaj że jak się nie ma nic to DDR jest lepszy niż nic
No poczekamy, jak jego oferta, znów się zapełni... poczekamy wtedy z tydzień na zamówienia od ludzi i wysyłamy mu kasę. nie ma co się oglądać na spiochów!
_________________ ,, jestem zwykłym niemieckim psem, wilczurem, dajcie mi Karmę !!!!!! ''
Wysłany: 2007-11-14, 08:33
te repliki które on mia też nie są w dobrym kolrze, bo są w odcieniu feldgrau bluzy, zamiast steingrau. A jeśli w świątyni polskiej reko ( Bzdura) najlepsza polska grupa ( jak o sobie mówi 7AA ) dopuszcza taki chłam, to co się dziwisz że ludzie jeszcze o DDRy pytają ...
Spodnie model m37 w kolorze "steingrau" zostały wprowadzone w roku 1937. Zarówno przed nimi, jak i po (1940) produkowano spodnie w odcieniu "feldgrau". A to nie oznacza, że cały Wehrmacht we wrześniu 1939 wmaszerował do Polski w szaro-niebieskich spodniach. W każdym bądź razie "steingrau" to zacny kolorek i cały czas poluje na takie spodnie. Sturm zaprzestał, a o I wojennych nie słychać. Hero robi, ale trochę za ciemne...
_________________ ,, jestem zwykłym niemieckim psem, wilczurem, dajcie mi Karmę !!!!!! ''
Dziękuję Mizer za tego linka ale jak już wspominałem że problem nie stanowi to że na allegro nie ma tylko to że są rozmiary dla małych ludziów a ja jestem dość spory ;) potrzebuję spodnie na 183 wzrostu i 101 w pasie.
ĹamiÄ siÄ bagnety,
Hej na barykady druhy,
Marsz powstancy-zuchy,
Hej za broĹ!
Wysłany: 2007-11-15, 18:03
co mam Ci powiedzieć ... ja mam niemniejsze problemy, uwierz ...
1) długość spodni jest drugoplanową kwestią, zawsze i tak masz albo saperki albo opinacze
2) Co do pasa, jeśli masz brzuch, moerz na wysokości bioder, jest mniej, a w najgorszym wypadku mozna wstawić klina i dopasować. Jak się spotkamy, to Ci pokarzę jak to zrobić żeby było wygodnie.
pozostaje tylko polować, ja mam takie portki pod Kriegsmarine z klinem koło 15 cm i dają radę, pod bluzą nie widać a na siebie nie mogłem dostać
No ja sie chyba zaczaje na jakies Herowskie steingrau. W sumie maja ciemne odcienie m.37... ale jak zdawalismy klamoty po Warszawie to widzialem, ze Iwojenne mieli w roznych odcieniach Steingrau. One maja co prawda czerwony lampas, ale to mozna wypruc. Takze jakby Cie to interesowalo Mizerku to mozemy sie z Rysiem umowic i ktoregos dnia pojechac na przebierke ????
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum