Kolejne pytania, po pierwsze jak wyglądało mocowanie do granatu I-szo wojennego i gdzie można takie nabyć?
Po drugie gdzie można kupić I-szo wojenny granat?
_________________ SiekÄ wkoĹo kule,
ĹamiÄ siÄ bagnety,
Hej na barykady druhy,
Marsz powstancy-zuchy,
Hej za broĹ!
Mam kolejną potrzebę wie ktoś może gdzie można kupić wszystkie okucia jakie są możliwe do kolby od długiego Mausera 98? Bo kupiłem takową ale kompletnie łysą, mam tylko szynę do bagnetu, reszta jest pilnie poszukiwana.
ĹamiÄ siÄ bagnety,
Hej na barykady druhy,
Marsz powstancy-zuchy,
Hej za broĹ!
Po raz kolejny zwracam się do jaśnie oświeconych w tych sprawach. Otóż mam pytanie czy jest możliwe by ktoś pokazał mi jak wyglądały paski do puszki na maskę p-gaz niemiecką z I-szej wojny? Najlepiej jakieś zdjęcia, jak wyglądały jak mocowano do puchy itd itp im więcej tym lepiej.
Drugie pytanie poszukuję ruskiego chlebaka/torby na maske p-gaz do reko II wojny światowej.
ĹamiÄ siÄ bagnety,
Hej na barykady druhy,
Marsz powstancy-zuchy,
Hej za broĹ!
dobra a jak wyglądało mocowanie paska do puchy na fotkach widziałem że na szlufce a drugi koniec też na knopiku? Bo na zdjeciach już tego nie było widać
ĹamiÄ siÄ bagnety,
Hej na barykady druhy,
Marsz powstancy-zuchy,
Hej za broĹ!
http://www.kaisersbunker....pment/fge10.htm noszeone były tak jak podczas drugiej wojny, na lewym pośladku, a czasami na froncie z przodu na bebzolu. Paski były parciane, podobne do polskich pasków do przedwojennych puszek. Również rozmieszczenie szlufek na puszcze I wojennej było identyczne, jak na II wojennej.
_________________ ,, jestem zwykłym niemieckim psem, wilczurem, dajcie mi Karmę !!!!!! ''
http://www.kaisersbunker....pment/fge10.htm noszeone były tak jak podczas drugiej wojny, na lewym pośladku, a czasami na froncie z przodu na bebzolu. Paski były parciane, podobne do polskich pasków do przedwojennych puszek. Również rozmieszczenie szlufek na puszcze I wojennej było identyczne, jak na II wojennej.
_________________ ,, jestem zwykłym niemieckim psem, wilczurem, dajcie mi Karmę !!!!!! ''
Witam, mam pytanie. Jakiej taśmy należy użyć do obszycia munduru niemieckiego z I-szej wojny światowej w stopniu podoficera? Czy taką samą jak do WH? Pytam bo ciężko jest znaleźć jakieś dokładne foto a z tego co znalazłem to taka jak wh to nie jest.
I pytanie czysto merytoryczne, tą taśmą trzeba tylko obszyć kołnierz i pagony tak? tak jak w wh?
Dziękuję i pozdrawiam.
kołnierz.jpg
Plik ściągnięto 31072 raz(y) 4,82 KB
ĹamiÄ siÄ bagnety,
Hej na barykady druhy,
Marsz powstancy-zuchy,
Hej za broĹ!
Do jakiej GRH należysz?: GRH 3 Bastion Grolman
Wysłany: 2008-10-19, 17:47
to zupełnie inna taśma, szersza i w innym kolorze, a właściwie kolorach. Na necie nie znajdziesz nic kąkretnego, prędzej w książkach, ale to głównie publikacje niemieckojęzyczne. Możesz próbować w Hero, ale wiesz jak to jest z Hero, jak im film wyskoczy to się nawet nie dodzwonisz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum