Do jakiej GRH należysz?: nie należę
Wysłany: 2008-03-28, 19:28
Pragnę się przedstawić , mam na imię Waldek z kilkoma osobmi z grupy miałem okazję i przyjemność poznać się na różnych imprezach. . Nie nalężę do Grupy Grolman , choć nie ukrywam , że bardzo mi jaki też mojemu synowi (Jankes) zależy. Oczekujemy na pozytywną decyzję Zarządu. Prawdopodobnie będę najstarszym w Grupie. Mam dużo wolnego czasu ( z uwagi na wiek). Rekonstrukcjami zajmowałem się w wieku dziecięcym , kiedy w wojnę bawiłem się prawdziwymi karabinami i sprzętem wojennym. Wychowywałem się przy forcie w którym w okresie II wojny stacjonowały oddziały niemieckie. Gdyby wówczas człowiek wiedział jak dzisiaj cenne wówczas eksponaty miał do zabawy , a my uczciwie znaleziska oddawaliśmy władzy ( oczywiście po wykożystaniu do zabawy). Mam nadzieję , że będę dobrym kolegą do tańca i do różańca. Pozdrawiam i oczekuję wcielenia.
Witam! Z racji zboczenia zawodowego pytam: przy jakim to forcie te zabawy miały miejsce jeśli można wiedzieć?
Ciekaw jestem może jakichś ciekawych historii z nim związanych
Pozdrawiam
_________________ Dobre reko= dużo amo, piro i dobre kazo...
Wysłany: 2008-03-29, 23:31
odpowiem koledze mr_mustard aby na mojej skromnej osobie nie trenował zboczń. Jest to fort 1A przy ul. Warownej 1 z okalającym go kompleksem leśnym. Eksponaty które tam wykopałem można liczyć w wadze ton. Większość magazynów Cytadeli pochodzi z fortu 1A. Przekazał je mój dziadek , a ja kopałem. Wiem z plotek co stanowi to Twoje z.........e , jestem pełen podziwu , lecz w tym rejonie wojska sowieckie nie dokonywały zbiorowych pochówków. Znam to z relacji moich rodziców . Wiem gdzie dokładnie stały oddziały Wermahtu oraz skąd dokonywał się atak na bunkier , gdzie były katiusze oraz wszystkie szczegóły. Dzisiaj ten fort marnieje , bardzo chciałbym aby starać się pozyskać go na potrzeby Grupy. Nie ukrywam , że pragnę uratować to miejsce przed degradacją i całkowitą upadłością. Udziełę wszelkiej pomocy i czasu własnego do walki o ten piękny obiekt . Było by to wspaniała posiadłość dla grupu Grolman . miejsce ćwiczeń i spotkań. Jest to miejsce magiczne i fascynujące. Grupa Grolman uzyskała by do dyspozycji wspaniały obiekt i miejsce do realizacji szczytnych plnów.
Wysłany: 2008-03-30, 21:39
jestem do dyspozycji , kontakt przez portal lub każdy inny sposób , moim szefem ma być Pan Langust( nie wiem czy to poprawna forma), Jankes to mój syn i też jego kontakt jest do dyspozycji. /Na prośbe użytkownika/ Możemy się wzajemnie poznać i może polubić bez zboczeń.
_________________ Waldek
Ostatnio zmieniony przez goral 2008-03-31, 19:29, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2008-03-30, 21:47
proszę do mnie nie dzwonić , jeżeli nie jest to grupa Grolman. Mój syn do tej grupy chce należeć. Przepraszam zam forum , lecz nie jestem zainteresomany współpracą z innymi grupami po za miastem Poznań. Wszelkie odpowiedzi (przepraszam) nie będę udzialał.
Pozdrawiam.
Czołem Wiaruchna!
Od jakiegoś czasu pojawiam się na różnych imprezach więc pomyślałem że przybliżę lekko swoją postać pozostałym.
W rekonstrukcji "siedzę" od paru lat głównie "siedziałem" w Odwachu. Brałem udział w imprezach "wrześniowych" i "PSZetowskich" ale głównym moim nurtem jest Powstanie Wielkopolskie (szczególnie Wojsko Wielkopolskie).
"Odwach" zrezygnował z Powstania więc z miłą chęcią staram się kontynuować owe zainteresowania w Waszym sympatycznym gronie.
Prywatnie jestem artystą-plastykiem, zawodowo grafikiem komputerowym a po godzinach pracy rysownikiem komiksów, malarzem i ilustratorem. Organizuję też różne imprezy integracyjne oraz potyczki ASG na których już część z Was była.
To tak pokrótce, witam i pozdrawiam.
Witam wszystkich. Mam na imię Tomek. Już w tym roku chciałbym zacząć okres kandydacki. Interesuję się głównie Wehrmachtem i wszystkim, co jest związane z powstaniem wielkopolskim. Jeśli chodzi o WH to mam już spore zbiory. Mogę odtwarzać różne jednostki ( grenadier, artylerzysta, formacje rowerowe, przeciętny soldat, jednostki propagandowe itd...) Mam nadzieję, że jak najszybciej będę mógł dołączyć w Wasze szeregi.
Pozdrawiam Igelchein
_________________ Ein Volk, Ein Reich, Ein Bier :)
Do jakiej GRH należysz?: Grolman
Wiek: 34 Dołączył: 21 Mar 2010 Posty: 1 Skąd: Rosko/Czarnków
Wysłany: 2010-03-22, 22:56
Witam serdecznie moje imie to Tymoteusz ale wszyscy znajomi wolają Tymas :D Rekonstrukcjami interesuje sie od 2 może 3lat :) ale pierwsze moje uczestnictwo było 27 grudnia na 90 rocznice Powstania WLKP. Ogólnie moimi zainsteresowaniami są: Fotografia, Informatyka, militaria 1939-1945 oraz współczesne, ASG no i oczywiscie rekonstrukcje :)
Jeżeli chodzi o fotografie ;) to można na mnie liczyć że bedą zdjecia :D narazie jest tylko z Kołobrzegu 65 ale uzupełnie moje zbiory z tamtego roku, czyli 27 grudnia, Wolsztyn-Nowy Tomyśl i z ubieglego roku również Kołobrzeg :)
Pozdrawiam Tymas :)
_________________ Cave me, Domine, ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo
Witamy ....:)) mam nadzieje ze spotkamy sie kiedys w polu..:)
_________________ "Mieli do wyboru wojnę lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także" Winston Churchill
Raresz
Do jakiej GRH należysz?: Chorągiew św. Jana Chrzciciela
Wysłany: 2011-11-07, 15:50
Witam wszystkich! Jak wskazuje login mam na imię.. Tomek Właśnie rozpocząłem studia w Poznaniu, a wraz z nimi okres kandydacki w ,,3 Bastionie..". Dodatkowo maszeruję też w ramach ,,Chorągwi św. Jana Chrzciciela" (piechota, I poł. XV wieku), natomiast cywilnie studiuję z mozołem leśnictwo. Jestem nowiusieńki, nieuzbrojony i nieumundurowany i nie znam prawie nikogo, ale mam nadzieję, ze przynajmniej części z Was uścisnę łapę już 11 listopada. Zatem pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia. Buziaki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum