Do jakiej GRH należysz?: GRH 3 Bastion Grolman
Wysłany: 2011-12-18, 14:56
podjedź 27 grudnia na Plac Wolności, jeden z kolegów niedawno stał się szczęśliwym posiadaczem takowego i przywiezie na tą imprezę. Będzie można pooglądać
Do jakiej GRH należysz?: żadnej
Wysłany: 2011-12-18, 18:37
Nie wiem, czy 27 mi się uda, choć od lat sobie obiecuje przyjechać. Sami przygotowujemy małą rekonstrukcję w Gnieźnie 28 grudnia, więc dzień przed będzie pewnie ciężko.
Nie ukrywam, że mundur taki przydałby nam się dla zaznaczenie obecności w gnieźnieńskich wydarzeniach Mariana Wachtla. No ale jak się nie da w tym roku to trudno.
A kolega rozumiem na forum się nie udziela? Bo w takim razie poczekam na jakies foto Moze kontakt mailowy, albo coś...
Wysłany: 2011-12-28, 23:58
Wielkie dzięki Panowie za pomoc. Już po pierwszej "wielkoposlkiej" rekonstrukcji w Gnieźnie. Jeśli będzie taka wola zapodam zdjęcia info i może nawet video :)
Wysłany: 2011-12-29, 15:48
Dajcie trochę czasu na zdjęcia i jeszcze trochę więcej na wideo. Póki co materiał o samej rekonstrukcji. Dużą atrakcją był przyjazd Rafała Cymsa - wnuka kapitana Pawła Cymsa, który też wziął udział w rekonstrukcji.
Ogólnie muszę powiedzieć, że jestem mocno zbudowany tegorocznymi obchodami. Rekonstrukcja to nie wszytko, grupa młodych ludzi nakręciła film o wybuchu powstania w Gnieźnie - mówiono o tym nawet w głównym wydaniu Wiadomości.
Oficjalne uroczystości pod pomnikiem, odsłonięcie tablicy Zygmunta Kittela, który oprócz bycia komendantem miast został także pierwszym starostą gnieźnieńskim.
No i ekipa Collegium Ellemnete - wzorem Peji napisała utwór o powstaniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum